Hulp nodig?


Je staat er niet altijd bij stil. Misschien wil je er zelfs liever niet aan denken. Maar heb je enig idee wie jou gaat helpen als je zonder werk komt te zitten? Door de bezuinigingen kan UWV alleen nog mensen persoonlijke ondersteuning bieden die door ziekte of gebrek uit het arbeidsproces zijn gevallen. Ben je ontslagen als gevolg van einde contract, reorganisatie of arbeidsconflict, dan sta je er alleen voor. Maar wat jij wil, wat je echt nodig hebt, is persoonlijke ondersteuning, training, raad en daad om een nieuwe baan te bemachtigen. Zonder persoonlijke hulp ligt langdurige werkloosheid op de loer terwijl tegelijkertijd uitkeringsduur en –hoogte ook onder druk staan. Daarom hebben wij De WerkConsulent opgericht. Wij bieden persoonlijke hulp op het moment dat jij die het hardst nodig hebt.

Hoe De WerkConsulent dat doet?
Op het moment dat je wordt getroffen door werkloosheid staat de wereld voor jou op zijn kop. Juist op dat moment heb je behoefte aan persoonlijk advies en ondersteuning. Tot begin 2012 kon je in geval van ontslagwerkloosheid terecht bij UWV. Deze instanties hielpen jou niet alleen bij het aanvragen van je uitkering maar ook bij het zoeken naar een nieuwe baan. Vanaf 2012 heeft de overheid de hulp bij het zoeken naar een nieuwe baan grotendeels wegbezuinigd. Buiten enkele workshops en toegang tot electronische dienstverlening sta je er als werkloze vanaf dat moment verder alleen voor. De WerkConsulent vult deze leegte op door haar leden persoonlijke en daadkrachtige dienstverlening aan te bieden.

Jouw eigen consultant: hulp, raad en daad aan huis, voor jou!
Wij van De WerkConsulent vinden het al erg genoeg als je werkloos wordt. Het wordt nog erger als je er dan ook nog alleen voor staat en er niemand is die helpt bij het snel vinden van een nieuwe baan. Als lid van De WerkConsulent heb je, in geval van werkloosheid, recht op persoonlijke ondersteuning van een professionele consultant aan huis. Jouw consultant helpt jou op alle mogelijke manieren om weer snel een nieuwe baan te vinden. Jouw consultant:
  • Traint jou;
  • Coacht jou;
  • Zoekt vacatures voor jou;
  • Introduceert jou binnen zijn of haar netwerk;
  • Helpt jou met het zeker stellen van je uitkering;
  • Is altijd direct telefonisch bereikbaar voor jou.
Kortom, jouw eigen consultant is je steun en toeverlaat. Daarnaast heb je natuurlijk ook de beschikking over alle andere krachtige instrumenten die jou ter beschikking staan en die het vinden van een nieuwe baan een stuk makkelijker maken.

De WerkConsulent verzekert je van persoonlijke hulp bij werkloosheid!