Wie zijn wij?


De WerkConsulent is een jonge en dynamische organisatie met een schat aan ervaring. Een vreemde combinatie? Niet als je ons beter leert kennen en het hoe en waarom van De WerkConsulent weet. Wat heeft de oprichters bewogen om te starten met De WerkConsulent, wat is de meerwaarde van De WerkConsulent en met wie krijg ik als lid van De WerkConsulent nu eigenlijk te maken. Kortom, is De WerkConsulent mijn vertrouwen waard? Een begrijpelijke vraag waar wij graag nader op ingaan.

Waarom De WerkConsulent?
Het bieden van hulp aan mensen die werkloos zijn geworden is sinds jaar en dag de verantwoordelijkheid van de overheid. In de afgelopen jaren bezuinigt de overheid steeds meer op de hulp aan werklozen. Hierdoor is UWV gedwongen keuzes te maken aan wie zij nog wel persoonlijke ondersteuning bieden en aan wie niet. UWV heeft ervoor gekozen om persoonlijke ondersteuning alleen nog beschikbaar te stellen aan mensen die als gevolg van ziekte en/of gebrek uit het arbeidsproces zijn gevallen. Ben je werkloos als gevolg ontslag, einde contract of arbeidsconflict dan zul je zelf op zoek moeten naar een nieuwe baan is krijg je geen persoonlijke ondersteuning..

Voor de professionals die werkzaam zijn om mensen bij werkloosheid weer aan een nieuwe baan te helpen spelen ook dilemma’s. Deze professionals willen niet alleen mensen aan werk helpen maar ze vooral aan een baan helpen die ze ook echt willen, die past bij hun opleiding, ervaring en vaardigheden. Zij willen luisteren naar de wensen van de mensen die ze begeleiden, hen echt bijstaan en met raad en daad helpen.

Dat wat professionals willen staat soms haaks op wat zij als opdracht van de overheid mee krijgen. UWV wil, als publieke organisatie die haar diensten uitvoert met geld van ons allemaal, maar één ding. Dat jij zo snel mogelijk uit de uitkering bent en aan het werk. De nadruk ligt op snelle werkhervatting waarbij minder rekening wordt gehouden met jouw wensen met betrekking tot jouw nieuwe baan. Dat moet toch anders kunnen, dat kan anders, met De WerkConsulent.

De WerkConsulent, hét antwoord, dé oplossing, jouw oplossing
Wij van De WerkConsulent willen het recht op ondersteuning en de inhoud daarvan geven aan degene die het verdient. Dat ben jij zelf. Het gaat immers om jouw baan, jouw leven, jouw inkomen. De WerkConsulent maakt dat mogelijk door haar unieke en vernieuwende concept. Door lid te worden van De WerkConsulent wordt je onderdeel van een steeds groter groeiende groep mensen die bereid zijn om in hun eigen toekomst te investeren. De gezamenlijkheid van deze groep zorgt ervoor dat het al mogelijk is om voor € 5,95 per maand verzekerd te zijn van directe, persoonlijke en professionele hulp van een consultant een huis in geval van werkloosheid. De werking is eigenlijk heel simpel. Alle leden dragen met hun lidmaatschap bij aan de hulp van leden die werkloos worden.  Daarmee ben je zelf baas over je eigen traject, bepaal je zelf welke ondersteuning je wel of niet wenst. Op welke baan je wel of niet solliciteert. Het concept van De WerkConsulent is hiermee volstrekt uniek in Nederland. De consultants die bij De WerkConsulent samen met jou werken aan werk hebben echter al een jarenlange ervaring. Bovendien worden zij gedreven door de wens om echt iets voor jou te betekenen. Jong, dynamisch én een jarenlange ervaring een vreemde combinatie? Niet bij De WerkConsulent.

De WerkConsulent werk(t) voor jou, neem je toekomst in eigen hand!